Instagram Feed

Kontaktirajte nas

Newsletter

Odlučile smo da na dan u svom gradu budemo turistkinje sladokusci i bilo nam je odlično!

Probale smo smo mnogo različitih dezerata i u nastavku teksta predstavićemo vam mapu sa lokacijama naših omiljenih  jer – vreme je za letnje osveženje!

1. Iako je najjednostavnije da kupite sladoled u supermarketu, mi dajemo prednost svežim sladoledima iz poslastičarnica.

Svako ko je bar jednom probao sladoled „iznad parka“ zna da je on #neprikosnoven, pa smo rešile da tu (a gde bismo drugo) započnemo svoju pustolovinu.

S obzirom da često kupujemo u poslastičarnici Buon Gelato (Višegradska ulica), rešile smo da vam predstavimo svoje favorite i to: nutela, borovnica, jagoda, limun, plazma, jogurt… Dozvolite da vas kombinacija nutela, plazma, borovnica razoruža. Najpodavaniji ukusi su: čokolada, vanila i karamel. Ono što vam svakako preporučujemo je da uzmete veliki kornet, mnogo je ukusniji od običnog.

P.S. Ukoliko ste strastveni sladoljupci, verovatno ste probali da kuglu sladoleda  stavite u kafu. <3

2.  Stara čaršija

(ili ono što je ostalo od nje) je mesto koje stranci rado posećuju u Pazaru, a  u ovom slučaju Stara čaršija je najstarija poslastičarnica koja se nalazi u Ulici Stevana Nemanje (kod mosta).

Poslastičarnica se nalazi na prilično prometnoj lokaciji i pruža divan pogled na reku i grad.

Iz ponude izdvajamo dezert – hašure.

3. Dessert

Poslastičarnica koja se, takođe, nalazi u Ulici Stevana Nemanje. Tu smo se baš navukle na kolače (što generalno nije previše teško) i probale smo: princes krofne, boem tortu, krempitu… A kao favorite izdvajamo Rafaelo i Nutela kolač.

Kremast ukus, neodoljivi spoj lešnika i nutele i vanile i kokosa, odmerena slatkoća i ukus koji se topi u ustima. <3 Uz to, moramo naglasiti, prijatan i moderan ambijent.

P.S. U međuvremenu smo otkrile i Jogi sladoled (naslovna fotografija). O njima uskoro… ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Street art – umetnost u ekspanziji krasi sve više zidova Novog Pazara

Tue Oct 31 , 2017
Street art – umetnost koja ne poznaje granice, sve se češće može videti na ulicama Novog Pazara.
%d bloggers like this: