O nama

Liliputanke – Putovanje kroz prostor i ideje

Dragi čitaoče i draga čitateljko,

Drago nam je što si upravo ovde, na našem blogu.

Mi smo Martina i Aida, dve Novopazarke koje  se bave najrazličitijim stvarima (od pisanja, preko pletenja, slikanja, fotografije, držanja treninga, vođenja čitalačkog kluba), a koje je povezala ljubav prema umetnosti i putovanjima.

U moru blogova i blogerki, fejsbuk statusa, tvitova, snepčetova, insta storija, Martina i Aida  su rešile  – da naprave blog!

 

Zbog čega?

Jer žele da pošalju poruku.

Kakvu poruku? Ličnu. Iz svog ugla. Svoj jedinstveni doživljaj.

Dve slične ideje, rasle su u isto vreme u dve različite glave i ujedinile se u aprilu, na jednom ‘karavanu’. Igrom različitih točkića nekog mehanizma, nas dve smo završile na trodnevnom putovanju, gde smo imale zadatak da predstavimo svoj grad.

Zadatak smo shvatile kao jednu igru, izvanrednu priliku da predstavimo svoj grad iz drugačijeg ugla i otkrile smo da imamo slične poglede i interesovanja.

Kroz razgovor smo shvatile da bi bilo fenomenalno da našu ideju realizujemo što pre i da pritom  da podsetimo na nešto što se često zaboravi – da svako ima svoj ugao posmatranja koji je jedinstven.  Želimo da pišemo o sasvim običnim, svakodnevnim stvarima koje su za nas bitne i zanimljive.

Ne, definitivno nećemo pisati o nečemu o čemu nije niko nikada. Pisaćemo o stvarima sa kojima se svi susrećemo, samo iz našeg ugla.

Imamo želju da proširimo  „expression, not impression“ kao moto.

 

 

 

 

 

 

Blog Liliputanke, nastao je na dva principa:

1. Kreiraj, nemoj (samo) da konzumiraš: Ti čitav život radiš samo 2 stvari;

2. Ekspresija, a ne impresija!

Shvatile smo da smo danas svi previše postali konzumenti tuđeg sadržaja i samim tim postajemo pasivni, a smatramo da svako od nas treba da ostavi neki trag u društvu ili bar podrži one koji to rade.

Jer, kakav je smisao postojanja ukoliko celog života samo konzumiramo ono što već postoji, a ne trudimo se da na bilo koji način doprinesemo stvaranju nečeg novog ili makar uobličavanju postojećeg?

Želimo da ohrabrimo druge ljude da i oni nešto kreiraju (jer, volimo da probamo tuđe cipele).  🙂

 

Ako naš blog razveseli, inspiriše i pokrene bar još jednu osobu – smatraćemo da je njegova misija na dobrom putu.

With love,

Martina Ilić i Aida Camović