Instagram Feed

Kontaktirajte nas

Newsletter

O nama

Ćao!

Mi smo Martina i Aida. Dve prilično neodlučne devojke.

Iako smo filološkinja i slikarka, još uvek nismo baš sigurne šta ćemo da budemo ”kad porastemo”.  Poslednjih 5 godina, pokušavamo da saznamo kako da postanemo kreativnije  i produktivnije.

Zato istražujemo, i to baš mnogo. Odgovore tražimo u poeziji, psihologiji i umetnosti. Pričanje, pisanje i povezivanje sa vama, koje zanimaju isti odgovori su ono zbog čega ovaj blog postoji.

Mi smo Liliputanke. A ovo je mesto baš po našem kroju. Hajde da vidimo da li je i po vašem!

Ovo je mesto za vas samo ako volite pisanje, slikanje, fotografiju, knjige, putovanja i da radoznalo postavljate pitanja.

Drago nam je što vas vidimo ovde i što vas je vaše online putovanje dovelo baš do našeg bloga.

Ovo mesto je počelo da okuplja malu grupu ljudi. Koji su kreativni i inspirativni. I zanimaju ih slične stvari.  Neke od njih već poznajemo. Pa smo sa njima uplovili u neke nove teme, koje do tada nismo doticali. Stalno nam dolaze novi ljudi. I to nas je ohrabruje da nastavimo i dalje da stvaramo.

Kako su Martina i Aida postale Liliputanke?

U našem gradu ume da bude prilično dosadno. Ako si iz malog mesta, verovatno ti je jasna ta vrsta dosade: nema mnogo aktivnosti i veliki izbor dešavanja, pa je teško pronaći zabavu i motivaciju. Naročito ako te zanimaju neke malo drugačije stvari.

Ali, rešile smo da nećemo da čekamo da neko drugi otkrije šta je to što se nama sviđa i da nas zabavi. Svoje ideje i želje ćemo da izvadimo iz prašnjavih fioka, provetrimo i razradimo. Napravićemo nešto gde nam je sve potaman.

I to sve jednostavno zvuči. Ali u praksi nije bilo baš lako.

Ta  ideja, odnosno dve takve, baš slične ideje, godinama su rasle su u dve različite glave. A znate kako ideje znaju da budu svojeglave i uporne. One žele da budu ostvarene. A da bi se ostvarile, potrebni su im ljudi. Zato su one strpljive. I čekaju. Godinama. Pokušavaju da privuku pažnju. Zbog naših ličnih drama, nesigurnosti i obaveza, ne osećaju se uvek  dobrodošlo. Zato nisu dovoljno glasne da ih čujemo. I uvažimo.

Tako su godinama kuckale. I čučale zapostavljene.

Ali nekada, kad nađemo vremena da dišemo, ostane prostora da se magija ušunja.

To se nama desilo na jednom ‘karavanu’. Iako smo obe iz Novog Pazara, relativno malog grada i imamo slična interesovanja, nismo se ranije poznavale.

Ali igrom različitih točkića nekog nepoznatog mehanizma, pre tri godine smo se našle na zajedničkom putovanju.  Na skroz drugom kraju zemlje, dobile smo zadatak da predstavimo svoj grad. A gde ćeš idealniji način da nekog stvarno upoznaš, nego da vidiš kroz koje naočare gleda svet oko sebe?

Tako smo shvatile da su naše naočare istog oblika.  I baš tu, na jezeru na severu, dok smo upijale zrake sunca, shvatile smo da je vreme da ideja koja se već neko vreme krčkala, ideja o blogu – sazrela.

I pustile smo je da izađe. Direktno na internet nebo. I na domen liliputanke.com.

Iako u početku to uopšte nije bio plan, kroz blog smo dobile i nekoliko klijenata kojima smo pisale tekstove za sajtove i vodile društvene mreže. Usput smo učile mnogo stvari:

  • da napravimo sajt
  • da ga registrujemo
  • da dizajniramo same svoje objave za društvene mreže
  • stvari o vizuelnom identitetu
  • neke cake u marketingu
  • kreativnom pisanju
  • pravilima pisanja na internetu
  • fotografijama…

Prošle preko 20 radionica, seminara i tribina na pomenute teme. I sve to primenjivale na svom sajtu i društvenim mrežama.

Dale smo obećanje sebi da ćemo sve što naučimo da delimo. Jer pisanje nije za samog sebe. Pisanje je za deljenje. I zato sve ovo i delimo sa vama.

Pitamo se, kako bi bilo kada biste i vi nešto što volite i umete da radite, podelili sa svojim ljudima?  Napravite nešto što vam se sviđa, nemojte se žaliti da to ne postoji.A do tada, ako vam u procesu kreiranja vašeg magičnog instagram kutka bude potrebna pomoć, ako negde zaglavite i ne znate kuda dalje, naročito ako ste na samom početku, tu smo za vas!

Da vas ohrabrimo, damo iskreno mišljenje i pomognemo u svim oblastima o kojima smo učile i koje smo testirale. Zahvaljujući svom trogodišnjem iskustvu, možemo vam pomoći da preskočite neke zamke za početnike i brzo ostvarite sav svoj kreativni potencijal.

Javite se za besplatan savet OVDE.